Vehicle Selection Doesn't Match

The forum is in reduced operation. The Addon and Support forums remain open.
Please note that OMSI is no longer under development. Some of the developers are now working on a new simulator. Further information concerning the LOTUS-Simulator can be found here.
  • Hi there,

    I've been having problems with placing buses in non-original maps, as explained below.


    1. Which version of OMSI 1 or OMSI 2 is being used?

    Latest Steam


    2. How often does the problem occur and how? (Error message, but playable / Crash / Freeze / ...)

    When I load a map, I can't spawn a local vehicle. I can, however, choose a nearby, AI-driven vehicle and take it over, but I just can't place a new one, I can only use buses from the another map (I can only use München Demo buses in Great Grundorf, Spandau buses in South London - this is a real problem when using the South London project since I can't drive on the left with doors on the right-hand side - and so on).


    3. Which action leads to the problem? (Place a new bus / Driving on schedule / ...)

    Explained


    4. Which content was used? (Map, busses, ...)

    This happens with ANY map (except Spandau and "Small" Grundorf).


    5. Which mods or plugins were used? (SweetFX, ...)

    Explained


    6. Logfile in spoiler or attached

    logfile.txt


    7. System information (OS, RAM, CPU, ...)

    Win 10


    Thank you so much for your effort! ^^

  • MarvinK

    Approved the thread.